Vegansk Kartoffeltoast (kornfri hash brown)

2 toasts – 4 kvarte. Denne opskrift er god, hvis du ønsker at undgå korn og mel, men savner en sandwich eller en toast. Du kan bruge opskriften på selve “brødet” til andre ting også. Bare sørg for at stege begge sider først, sådan at de holder bedre på formen.

  • 2 bagekartofler (ca. 400 g)
  • salt og peber
  • paprika
  • hvidløgspulver
  • 4 spsk boghvedemel
  • olie til stegning
  • evt. lidt oregano
  • vegansk ost (fx Spir – husk at opbevare det i fryseren, så det smelter bedre)

Start med at bage kartoflerne på følgende måde. Skrub dem, tør dem, prik dem med en gaffel. Kom i ovn ved højeste temperatur (250 grader) i min. 40 minutter eller indtil du kan stikke en kniv igennem uden besvær. Lad dem køle lidt ned. Fjern skrællen (eller lad den være på). Riv på den fineste del af rivejernet og rør med resterende ingredienser. Form til fire firkanter og kom lidt olie på en paninigrill og steg på begge sider i 4-5 minutter eller indtil siderne er sprøde. Kom så vegansk ost og evt oregano på to af firkanterne (på den side som er MEST sprød) og læg låg på. Kom evt lidt vegansk smør på også. Luk grillen og mas forsigtigt. Lad dem stege videre indtil siderne er gyldne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s