Pastinak i Tomat (vegansk makrel i tomat)

6 madder. Dette er det tætteste jeg indtil videre er kommet, på det resultat jeg har ønsket mig. Dog smager det ikke af fisk, men det gør mig ikke noget. Tilbered det mere eller mindre afhængig af hvordan du ønsker konsistensen.

 • 240 g pastinak
 • 1 tsk salt
 • 200 ml vand
 • 2 spsk rødbedejuice (fx fra et glas syltede rødbeder)
 • 2 spsk tamari
 • et lille nip nori hakket i små stykker (kan udelades)
 • 2 tsk sesamolie
 • 2 tsk vegetabilsk olie
 • 1 tsk hvidløgspulver
 • 2 spsk eddike
 • 1/2 tsk paprika
 • 1/2 tsk røgsmag
 • salt, peber og hvid peber

  efterfølgende:
 • 115 ml tomat fra dåse (uden tomatstykker i)
 • 2 tsk tomatpuré
 • løg
 • agurk
 • persille
 • vegansk mayo
 • evt 2 tsk olivenolie
 • evt frisk citronsaft

Skræl pastinakken og skær i mindre stykker – skær på kryds og tværs og diagonalt så de bliver lidt skrå – ca. 1 cm i bredde. Bland med resterende ingredienser og lad det koge ved mellemhøj varme under låg i ca. 8 min, fjern låget og kog videre i ca. 5 minutter – indtil saucen er reduceret og kogt helt ind. Kom så tomat i og kog videre ca. 2-3 minutter under låg, ved medium/lav varme, eller indtil den rette konsistens er opnået. De må godt stadig have lidt bid. Brug så en saks til at klippe nogle at stykkerne i mindre stykker eller fx mos noget af det. Smag evt til med salt og peber og kom evt lidt olivenolie ved for mere fedme. Servér på brød med vegansk mayo og evt lidt frisk citronsaft.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s