Hvordan bliver man veganer?

  1. Start i det små – sjældent er det noget der sker natten over. Start med de ting, du nemt kan undvære. Måske er det skære ned på kød, erstatte mælk med plantedrik eller helt stoppe med at købe honning, uld og silke.
  2. Lav din livret, men prøv så at erstatte de animalske ingredienser med vegetabilske. På den måde får du mad, du elsker uden at skulle gå glip af de gode smage.
  3. Introducér mere frugt og grønt og planteproteiner – frem for at fjerne fra din kost. Dette kan fx være at du laver bolognese hvor halvdelen er kød hvor du bruger halvt så lidt kød og i stedet erstatter med linser og grøntsager. Det kan også være fx at bare komme flere grøntsager ind i dine måltider – top din curry med frisk persille eller kom grønne ærter i din mac ‘n cheese.
  4. Vær ikke for hård ved dig selv – det er en proces og det er normalt at det tager lidt tid at få en ny vane (ca. 1-1,5 måned viser undersøgelser). Du kan fx også aftale med dig selv at gå helt vegansk i en måned eller sågar en uge og så se derefter, hvordan det gik – hvad gik godt og hvad gik mindre godt – hvordan kan du tilpasse det, så det bliver nemmere.
  5. Sørg for at altid have dine yndlings-grøntsager i køleskabet, gode fedstoffer som fx olie, tahin, peanutbutter, nødder og kerner samt planteproteiner – fx kan du have dåser med bønner og linser, du kan også købe det i tør form – der skal de blot ligge i blød i et døgn, før de koges. Hvis du køber tørrede proteiner kan du spare ret meget. Du kan evt lægge en god portion bønner i blød, derefter koge dem og så fryse det meste ned. Dermed har du altid noget mættende planteprotein, du kan tage ud og bruge.
  6. Gør brug af alle de fantastiske veganske produkter, som der findes på markedet. Find ud af, hvad du allerbedst kan lide og find så den veganske erstatning. Lav din yndlingsret med den veganske erstatning og se hvad du synes!
  7. Opdag hvor mange retter og hvor mange madvarer, der faktisk er vegansk helt naturligt: frugt og grønt, bælgfrugter, brød, pasta, ris, plantedrik, chips, mørk chokolade og nudler.
  8. Sørg for til hvert måltid at få: noget grønt, noget protein, noget fedt og noget stivelse. Fx: broccoli, kikærter, peanutbutter og nudler. På denne måde sørger du for at få det du har brug for, uden at skulle bekymre dig for meget om kalorier og hvor meget protein du nu får (der er også protein i fx grøntsager og fedtstoffer).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s