Sådan spiser du mere vegansk | Veganske tips

Vegansk mad er langt fra kedeligt! Men at begynde på at spise vegansk kan være en udfordring.

Hvis du har et ønske om at blive veganer, spise mere grønt, spise mere sundt eller bare skære ned på dit kødforbrug, så læs med her!

BLIV BEVIDST OM DINE NUVÆRENDE MADVANER

Hvad spiser du normalt? Hvad består dine måltider af? Morgen, middag og aften. Hvilke snacks spiser du. Hvad kan du slet ikke undvære og hvad kan du godt justere på?

DU SKAL IKKE ÆNDRE ALT PÅ EN DAG

Du behøver ikke at pille ved alle dine vaner på én gang, det kan være uoverskueligt. Måske er det nok at kigge på din aftensmad og lade de andre måltider være. Eller måske vil du gerne begynde at gå efter veganske snacks i stedet for.

HVAD ER DIT MÅL?

Find ud af, hvad dit mål er – hvilken ændring ønsker du i dine madvarer? Vil du gerne undgå bestemte madvarer som fx kød, æg eller mælkeprodukter? Er der en af disse som du har nemmest ved at undgå, så start der.
Eller vil du gerne spise mere af en bestemt madvare, fx spise mere frugt eller grønt?

GÅ IGANG MED DET SAMME

Begynd at bliv bevidst om hvad du spiser – start i dag. Læg mærke til hvad du putter i munden og om der er nogle steder du kan bytte en vare ud med en anden. Fx hvis du skal have spaghetti bolognese til aften, kunne du prøve at starte med at bytte kødet ud med vegansk hakkekød eller linser. Hvis du skal have flødekartofler og frikadeller, så kunne du prøve at bytte fløden ud med vegansk fløde. Du behøver ikke at ændre alting på én gang – jeg tror ofte vi overkomplicerer det at spise vegansk.

DU BEHØVER IKKE AT NØJES ELLER UNDGÅ

Hvis du er virkelig ked af at skulle undgå helt kød og mælkeprodukter så husk, at der findes veganske kød og mælkeprodukter. Du behøver ikke leve af linser og bønner – det er okay at starte med bare at erstatte med veganske produkter i stedet.

Hvis du elsker frikadeller, betyder det ikke at du pludselig skal undgå at spise frikadeller fordi der er kød i. Der findes så mange lækre opskriter på veganske (eller vegetariske) frikadeller, som smager ligeså godt (og måske endda bedre) end dem med kød i.

FIND EN VEGANSK RET SOM DU I FORVEJEN KAN LIDE – OG SPIS DEN NOGET MERE

For at lære vores hjerne og krop at vi ikke behøver kød, mælk og æg, skal vi mindes om hvor meget lækker mad der findes som i forvejen er veganske!

Smørrebrød med tomat eller kartoffel på, kartoffel/porre-suppe, falafel, linsesuppe, hummusdip, nachos med guacamole, (havre)grød, sandwich og spaghetti med tomatsauce.

TÆNK PÅ ALLE DE MADVARER, DU GODT MÅ SPISE

Brød, pasta, ris, kartofler, frugt, bønner, linser, tofu og nudler!

Det meste mad du finder i supermarkedet er egentlig vegansk.

Næste gang du skal på shawarma-bar, prøv at vælg en med falafel i stedet og chiliolie og hummus i stedet for dressing.

Når du skal have pizza, så prøv den vegetariske udgave, eller få grøntsager på og drop osten.

Hvis du vil have hotdogs, så prøv en vegansk pølse – du kan stadig få alle dine yndlingstoppings på, ketchup, sennep, løg og syltede agurker er heldigvis veganske!
Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s