10 råd til at spise mere plantebaseret

 1. Tag et skridt af gangen
  Det er bedre at lave en lille ændring og have succes med denne end at ændre hele din kost og måske ikke komme i mål med det. Tag den mundfuld du kan overskue, om det er at du skifter mælk uden med plantedrik eller bruger sirup i stedet for honning. De små skridt tæller også!
 2. Udskift animalske produkter med veganske erstatninger
  I stedet for at lave en vegansk bolognese med linser eller grøntsager (som smager meget anderledes end en bolognese med kød), så brug en vegansk køderstatning og husk alle de andre ingredienser i en bolognese!
  Der er ikke nogen der siger at retten behøver at være 100% vegansk. Måske udskifter du kødet, måske udskifter du fløden med vegansk fløde, eller prøver en vegansk parmesanost på toppen?
 3. Prøv forskellige produkter af
  Der findes et utal af forskellige erstatninger for animalske produkter og ikke alle er lige gode. Prøv nogle forskellige af og se hvilken du bedst kan lide, eller kig på internettet eller Instagram for anmeldelser af produkterne (eller her på siden!).
 4. Husk på alt det du spise
  Det meste mad er faktisk plantebaseret. Alle grøntsager, frugt, bælgfrugter, brød, pasta, ris, nudler, nødder og olie. Der er utroligt meget mad du sagtens kan spise, så pas på med at begrænse dig selv og tænk i stedet på alt det du godt kan spise frem for alt det du ikke må spise.
 5. Du skal ikke gøre det perfekt
  Hvis du har undgået kød i en periode og så en dag spiser det, er der ikke nogen grund til at slå dig selv i hovedet over det. Det handler om at vænne sig til de nye ændringer og det er ikke altid nemmere at være hård og striks ved sig selv, så hellere give dig selv lov til at spise det du har lyst til!
 6. Undgå kedelige retter
  Når man hører vegansk og plantebaseret tænker mange måske: tør salat, linser, tofu og det lyder ikke så spændende. Men det behøver ikke at være kedeligt og smagsløst. Du kan sagtens lave en super lækker burger eller curry som smager ligeså godt som en med animalske produkter i!
 7. Spis hvad du plejer
  Hvis du spiser yoghurt til morgenmad så prøv en vegansk udgave. Hvis du spiser sandwich med skinke til frokost, så prøv en sandwich med plantebaseret pålæg, hvis du spiser frikadeller til aftensmad så prøv en frikadelle lavet på vegansk køderstatning eller lav nogle selv med bønner eller linser i. Du kan også blot tilføje flere grøntsager til det du normalt spiser og på den måde vænne kroppen til at spise flere grøntsager.
 8. Sørg for at blive mæt
  Vegansk mad er ikke at leve af salat. Husk at spise mad der også mætter; nødder, olie, linser, bønner, tofu, ris, brød, pasta, så du ikke kun spiser grøntsager med få kalorier som ikke rigtig giver nogen mæthedsfølelse.
 9. Husk krydderierne
  Det som giver retter smag er krydderier. Det der giver kød smag er ofte tilberedningen og krydderierne.
 10. Sørg for at få forskellige konsistenser og smage
  Sørg for at lave retter hvor du får forskellige konsistenser – både noget sprødt og blødt – og forskellige smage: salt, surt, sødt, stærkt/bittert, umami.
  Hvis du laver en salat, så prøv at både bruge friske grøntsager og rodfrugter du har lavet i ovn eller kogte ris. Lav en dressing til så du får forskellige smage der tilfredsstiller din smagssans.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s